Интернет знания
Въведение Facebook е мощен инструмент за поддържане на връзка с приятели и семейство, но както в реалния живот, в мрежата има хора, с които не желаем да взаимодействаме. Ако искате дадено лице – било
ВъведениеПо-дългите видеоклипове заемат повече място. Качването на голям файл във Facebook може да отнеме доста време, особено при бавен интернет. Ако не искате да изрязвате части от видеото или да пр
Ясният признак за хакнат Facebook акаунт е активност, която не разпознавате. Проверете известията в сайта или в имейла, ако сте ги активирали, за подозрително поведение. Дори ако хакерът не е променил
Публикуването във Facebook и Twitter от iPhone обикновено изисква да отворите всяка платформа поотделно и да напишете съобщението два пъти. С приложение, което синхронизира двете акаунти, можете да сп
Бавната зареждане на Facebook може да бъде изключително досадно, независимо дали проверявате собствената си хронология или разглеждате страница на приятел. Макар да не можете да контролирате проблемит
Как да изберете между Tumblr и Instagram Изборът между Tumblr и Instagram не се свежда до това, кое от двете е по‑добро. Всичко зависи от целите ви – какво искате да споделяте и какъв тип съдържание в
Тъмбърл не предлага вграден инструмент за масово прехвърляне на всички публикации от един акаунт към друг. Въпреки това можете да използвате вторични блогове, да ре‑блогвате съдържание или да копирате
Как да деактивирате интеграцията между Tumblr и Facebook Когато свържете вашия Tumblr блог с Facebook, публикациите, харесванията и отговорите се споделят автоматично във вашата хронология. Ако искате
Spotify позволява лесно споделяне на песни, албуми и плейлисти в социалните мрежи, включително Facebook. Независимо дали използвате безплатния или платен план, можете да изпращате тракове директно до
Когато някой ви отбележи (тагне) във Facebook в публикация или снимка, се създава връзка към вашата Хронология, която може да бъде видима както за приятелите му, така и за вашите приятели. Таговете се
Приложението Facebook за iPhone ви позволява лесно да поддържате контакт с приятели и семейство. С течение на времето входящата ви кутия се запълва със стари разговори, които вече не са нужни. За да о
Instagram позволява споделяне на снимки и видеоклипове от мобилното ви устройство, но функционалността на компютъра е ограничена. Webstagram запълва тази празнина, предлагайки уеб базиран интерфейс за
Ако в Instagram не виждате всички свои последователи в новинарската си лента, това може да се дължи на изтриване на акаунти, спиране на следване или голям брой последователи.ПричиниИзтрити акаунтиПотр
С помощта на приложението Twitter за iOS можете бързо да премахнете отделни туитове от профила си. След изтриване те изчезват от вашия таймлайн и от таймлайновете на потребителите, които са ги ретуитн
Facebook запазва вашите съобщения и чатове независимо от вашето желание. Всичко, което пишете в частните съобщения, се съхранява по подразбиране, но вие имате възможност да изтриете тези архиви по-къс
Откриването, че някой се представя за вас в Instagram, може да бъде тревожно. Това е нарушение на правилата на мрежата. Ако някой е създал профил с вашето име и се представя за вас, можете да подадете
Как да намерим приятели в Instagram от компютъра Instagram е безплатно приложение за смартфони, което ви позволява да споделяте снимки с приятели както в самото приложение, така и в други социални мре
Снимките са важна част от преживяването във Facebook – потребителите качват стотици милиони снимки всеки ден. Можете да прикачвате няколко изображения към вашите съобщения, коментари и отговори, а пол
Деактивиране на вашия акаунт в TwitterКогато изберете да изтриете акаунта си, Twitter преминава през 30‑дневен период на деактивиране. През това време данните ви остават в базата, а акаунтът може да б
Facebook записва всеки потребител, когото блокираш, което ти позволява да видиш накратко кои хора не могат да се свържат с теб по никакъв начин в социалната мрежа. Блокираните потребители се подреждат
Промяна на поверителността на вашия YouTube каналПрез октомври 2012 г. YouTube премина към нова система за поверителност, свързвайки профилите с Google/Google+. Ако вашият канал е скрит, можете лесно
Facebook е удобен начин за комуникация с близки и приятели, но без правилните настройки за поверителност вашата активност може да бъде видима за всички във вашия списък с приятели. Когато харесате пуб
Facebook предлага множество настройки за поверителност, които ви позволяват да контролирате кой може да вижда вашите публикации, снимки и други данни. Освен глобалните настройки, можете да променяте п
Flickr позволява индивидуален контрол върху поверителността на снимките при качване, но настройките могат да се променят по всяко време. Ако искате да превърнете голям брой лични снимки в публични, на
Клипбордът на вашия iPhone ви позволява да копирате и поставяте текст с няколко докосвания. Въпреки че не поддържа копиране на изображения, можете да използвате копирания текст за надписи, описания и
Instagram позволява пълна свобода – можете да оформите обратното броене по свой начин, без строги правила. Ако искате последователност, изберете елемент, който свързва всички снимки, например един и с
Социалните медии се превърнаха в новото поле за бизнес стратегии. С нисък праг за влизане и множество платформи, те предлагат безпрецедентни възможности за достигане до клиентите и изграждане на позна
В Twitter има два вида профили – публичен и защитен (частен). Публичният профил позволява на всеки да вижда вашите туитове, дори без да ви следва, и всеки може да ви последва без предварително одобрен
Instagram е по-интересен, когато сте свързани с приятели. Ако вече имате профил във Facebook с голям списък от приятели, можете бързо да намерите тях в Instagram. Свързвайки Instagram с Facebook, ще п
Всеки профил в Twitter има уникално потребителско име (username) и име за показване (display name). Потребителското име се използва в URL и е ограничено до 15 знака, докато името за показване е по‑гъв
Приятелите ви във Facebook виждат вашите статуси, когато им е удобно, без нужда от имейл, SMS или обаждания. Ако искате да се свържете с конкретен човек, можете да използвате приложението Facebook за
Когато използвате функцията за архивиране на чатове или лични съобщения във Facebook, те се премахват от папките „Входящи“ и „Други“ и се преместват в отделен раздел „Архивирани“. Тъй като линкът към
Съобщенията по SMS от Facebook ви позволяват да отговаряте на чатове, използвайки обикновени текстови съобщения от вашия мобилен телефон, без да отваряте приложението. Не можете да започвате нови разг
Функцията „Сигурно сърфиране“ в Facebook криптира връзката ви към сайта, като превключва протокола от https:// към https://. Това защитава данните ви от неоторизиран достъп. Въпреки ползите, при посещ
ВъведениеInstagram остава една от най-големите социални платформи – към август 2013 г. над 130 млн. потребители публикуват около 45 млн. снимки дневно. Преди да решите дали вашият профил да бъде публи
Facebook ви позволява да споделяте и разглеждате снимки от приятелите си. Ако намерите снимка, която искате да запазите, можете лесно да я изтеглите директно на компютъра. Стъпка 1 Влезте в профила си
Facebook предлага два варианта за спиране на профил: деактивиране и изтриване. Деактивирането е временно – вашата таймлайн се скрива, докато изтриването премахва профила окончателно.Какво се случва с
Докато използвате социалната мрежа Twoo, тя събира данни за вас – вашия профил и всяка дейност, извършена, докато сте влезли в системата. Потребителите се оплакват, че Twoo изпраща твърде много съобще
Вместо да отваряте Facebook всеки път, когато искате да видите профилната снимка на приятел, можете да синхронизирате контактите на телефона с приложението Facebook за iPhone. При тази интеграция сним
Facebook не изисква минимално ниво на активност – използвайте профила според вашия начин на живот. Ако при влизане получавате съобщения за грешка, това е добър сигнал, че профилът може да е неактивен.