whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Социални медии

Получавате ли известие, когато някой ви блокира във Facebook?

Facebook известява за нови съобщения, публикации и др., но не изпраща известие, ако някой ви блокира. Блокирането е създадено да бъде скрито, иначе би загубило смисъла си. След като някой ви блокира, всякаква комуникация между вас се спира изцяло.

Уведомяване при блокиране

За съжаление, няма известие, когато някой ви блокира във Facebook. Същото важи и за хората, които вие блокирате – те не получават известие. Блокировката остава напълно тайна; единственият начин да разберете, че сте блокирани, е ако профилът на човека изведнъж изчезне или не можете да го намерите чрез търсене.

Цел на блокирането

Когато някой ви блокира, той изразява, че не желае никакъв контакт с вас – нито съобщения, чатове, коментари или публикации. Причините могат да варират – от тормоз до желанието да се избегне бивш партньор. Основната цел е пълно прекъсване на взаимодействието.

Взаимност на блокирането

Блокирането във Facebook е двупосочно. Ако някой ви блокира, вие също ставате невидими за него. Нито вашият профил, нито неговият не се показват един на друг – това е справедливо и пълно скриване.

Управление на блокиранията

Собствените блокирания можете да управлявате в Настройки за поверителност → Управление на блокирания. Там можете да добавяте имена или имейл адреси за блокиране. Обаче, тази функция не показва кои потребители ви блокирали.


URL:https://bg.whycomputer.com/socialmedia/100208921.html

Социални медии
  • Как да достъпим Facebook, когато е блокиран от защитната стена

    Много фирмени ИТ отдели блокират Facebook и други социални мрежи чрез блокиране на уеб адреса в защитната стена. Тъй като не се проверява съдържанието на трафика, предприемчив потребител може да заобиколи тази блокада, като накара защитната стена да мисли, че посещава разрешен сайт. Стъпки за заобик

  • Как да спрете други хора да ви тагват във Facebook

    Таговете във Facebook правят споделянето на снимки по-общителен, но не всички искате приятелите си да виждат изображения, в които сте отбелязани, ако не сте ги качили сами. Макар да не можете да блокирате напълно тагването, можете да настроите поверителността така, че само вие да виждате снимките, к

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com