Интернет знания
Таговете във Facebook правят споделянето на снимки по-общителен, но не всички искате приятелите си да виждат изображения, в които сте отбелязани, ако не сте ги качили сами. Макар да не можете да блокирате напълно тагването, можете да настроите поверителността така, че само вие да виждате снимките, където сте отбелязани. Също така можете да премахнете своя таг от снимка – след това същият човек не може да ви отбележи отново в същото изображение.
Отворете Facebook.com и влезте в профила си.
Кликнете върху иконата Акаунт в горния десен ъгъл и изберете Настройки за поверителност от падащото меню.
В лявата колона на прозореца „Настройки за поверителност“ натиснете върху Персонализиране, след което кликнете върху връзката Персонализиране на настройките.
Превъртете надолу до секцията „Неща, които другите споделят“ и натиснете бутона Редактиране на настройките до „Видео и снимки, в които сте тагнати“.
От падащото меню изберете Персонализирано, след което в полето Тези хора изберете Само аз. Натиснете Запази настройките. От сега нататък само вие ще виждате тагнатите вие снимки.
Facebook и MySpace са популярни социални мрежи, които ви позволяват да поддържате връзка с приятели, да изпращате съобщения и да следите новини. Ако искате да добавите някой към списъка си с приятели, намирането на неговия профил е изключително просто.Намиране на приятел във FacebookСтъпка 1Влезте в
Въведение Facebook предлага различни начини за общуване. Освен приятелски връзки, можете да създавате страници и групи. Страниците са предимно еднопосочни – те служат на бизнеси, писатели, знаменитости и др. за споделяне на новини. Групите, от своя страна, позволяват по‑интерактивно взаимодействие м