Интернет знания
Facebook е платформа за социално общуване, но понякога получавате нежелани съобщения. В тази статия ще ви покажем как да филтрирате, заглушавате или блокирате хора, които ви изпращат съобщения.
Влезте във вашия профил, кликнете върху иконата на катинар в горната лента и изберете "Кой може да ми пише?". Можете да изберете "Базово филтриране" или "Строго филтриране". При строгото филтриране съобщенията от всички освен най-близките приятели се преместват в папката "Други", без известие.
Ако искате да спрете даден човек изцяло, изберете "Как да спра някой да ме притеснява?". Този процес премахва приятелството и блокира потребителя, така че той няма да може да ви пише или да вижда вашата активност.
Въведете името на потребителя или имейл адреса му, след което натиснете бутона "Блокирай". За преглед на вече блокираните хора използвайте връзката "Преглед на всички блокирани потребители"; оттам можете и да ги деблокирате.
Отворете Съобщения в новинарската лента, изберете разговора и от менюто Действия изберете "Заглуши разговор". По този начин няма да получавате известия за нови съобщения от този човек.
Ако желаете да преместите разговора извън главната кутия, изберете "Премести в Други". Всички бъдещи съобщения ще се появяват в папката "Други", която можете да отворите, за да проверявате редовно.
Ако искате да актуализирате статуса си във Facebook, докато сте в движение, но нямате смартфон – BlackBerry, Android или iPhone – можете да го направите чрез текстови съобщения. Нужно е само да настроите профила си в компютъра. Стъпка 1 Влезте в профила си във Facebook от компютъра, за да активирате
Приложението Facebook за iPhone е напълно интегрирано с iOS, което ви позволява да споделяте снимки директно от вашата галерия или от камерата. Качените снимки се появяват автоматично в албума „Mobile Uploads“ и на вашата стена.Стъпки за качванеСтъпка 1Докоснете иконата Facebook на началния екран. А