Интернет знания
Страничната лента за чат във Facebook ви позволява да изпращате мигновени съобщения на приятели, които са онлайн. Тя показва списък с контакти – обикновено хора, с които често комуникирате или които в момента са влезли във вашия профил. Facebook ви дава контрол върху това кой може да ви вижда и да ви пише. Например, можете да блокирате определен потребител, така че той да не се появява в чат прозореца и да не вижда, че сте онлайн.
Влезте във Facebook и кликнете върху бутона „Chat“ в долния десен ъгъл, за да отворите страничната лента. Ако вече е отворена, продължете към следващата стъпка.
Натиснете иконата‑зъбно колело (настройки) в чат лентата.
Изберете „Разширени настройки“ (Advanced Settings), за да се отвори нов прозорец.
Отметнете опцията „Включване на чат за всички приятели, с изключение на…“ (Turn on chat for all friends except).
Въведете името на човека, когото искате да скриете, в полето за търсене. Когато се появи в падащото меню, кликнете върху него, за да го добавите към списъка с изключения. При нужда добавете още имена.
Накрая натиснете „Запиши“ (Save), за да приложите промените.
Таговете във Facebook правят споделянето на снимки по-общителен, но не всички искате приятелите си да виждат изображения, в които сте отбелязани, ако не сте ги качили сами. Макар да не можете да блокирате напълно тагването, можете да настроите поверителността така, че само вие да виждате снимките, к
Повечето мобилни оператори позволяват блокиране на входящи обаждания и текстови съобщения от конкретен номер. Чрез добавяне на номер към вашия списък за блокиране, можете по всяко време да добавяте или премахвате контакти. Обикновено достъпът се осъществява през онлайн акаунта ви. Някои оператори пр