Интернет знания
Потребителите на Twitter обикновено споделят мислите и наблюденията си, за да достигнат до колкото се може по‑голяма аудитория. Има обаче две функции, които позволяват частна комуникация – защитени (protected) туитове и директни съобщения (DM).
Ако активирате защита на профила, само вашата снимка, биография и списъците с последователи/следвани са видими за всички. За да видите туитовете на защитен акаунт, трябва да изпратите заявка за последване и да получите одобрение. Защитените туитове не се появяват в резултатите от търсене и ако потребител с такъв акаунт отговори или спомене някой, който не е в неговата мрежа, отговорът не се показва в хронологията на другата страна.
Директните съобщения позволяват на всеки потребител да изпраща частен туит до някой от последователите си. Те се създават и четат в отделен раздел на уеб‑интерфейса – достъпен чрез иконата с пощенска кутия в горната лента. През октомври 2013 г. Twitter временно позволяваше изпращане на DM до всеки, когото следвате, независимо дали получателят ви следва обратно, но след месец тази функция беше оттеглена.
Механизмът за ретуит (retweet) поставя бутон под всеки туит, който позволява споделяне с по‑широка аудитория. Ако сте одобрен последовател на защитен акаунт, този бутон не се появява – защитените туитове не могат да се ретуитват. Заключената икона (🔒) до името на потребителя и до всеки негов туит показва, че акаунтът е защитен.
Директните съобщения са частни, но това не скрива съдържанието, което е публично достъпно извън съобщението. Например, ако в DM включите линк към уеб страница, страницата остава видима за всеки, който има достъп до линка.
Защитените туитове са полезни за хора, които искат да контролират кой вижда техните публикации. Процесът на одобрение обаче може да отблъсне потенциални последователи. Потребителят може по всяко време да премахне защитата – в този случай предишните туитове стават публични. Директните съобщения остават частни, но могат да бъдат изтривани както от подателя, така и от получателя, докато публичен туит може да изтрие само неговият автор.
След като създадете профил в Twitter и започнете да следвате приятелите си, време е да публикувате свои туитове. Стандартният туит, написан в полето за съобщения в горната част на началната страница, се изпраща до всички ваши последователи наведнъж, но ако сте нов потребител, малко хора ще го забеле
Когато видите, че приятелят ви е туитнал за интересна среща или местната радиостанция провежда анкета, можете да оставите коментар в Twitter. Не е необходимо да следвате потребителя, за да отговорите на неговия туит. Коментарите са добър начин за създаване на нови контакти и увеличаване на броя на п