Интернет знания
Репостването (reblog) е основният начин за публично споделяне в Tumblr и не може да бъде изключено напълно. Всяка публична публикация може да бъде репостната от всеки, който я вижда, независимо дали ви следва. Въпреки това, чрез промяна на видимостта на публикациите, създаване на частен блог или игнориране на определени потребители, можете да намалите вероятността вашите снимки да бъдат репостнати.
При създаване или редактиране на публикация имате възможност да зададете статус „частен“. Частната публикация се вижда само от вас, така че никой друг не може да я репостне. Ако я направите отново публична, другите потребители ще могат да я репостнат.
Основният ви блог трябва да остане публичен, но можете да създадете вторичен блог, защитен с парола. Достъп до такъв блог имат само потребителите, на които вие дадете паролата. Само те могат да виждат и репостват публикациите, публикувани в защитения с парола блог.
Когато игнорирате даден потребител, той вече не вижда вашите публикации в своята хронология. Това не спира директно репостването, но служи като отговорен отбранителен механизъм – за да види вашия блог, потребителят трябва да въведе вашия URL в браузъра си.
Какво е подмятане на обяви в Craigslist? Подмятането (bumping) на вашите обяви в Craigslist ги изкарва отново в горната част на списъка, увеличавайки видимостта и шансовете за успех. Това ви позволява да се откроите, без потребителите да превъртят множество страници с реклами. Правила за подмятане П
Запазване на снимки Стъпка 1 Отворете страницата във Facebook, където се намира желаната снимка. Стъпка 2 Кликнете върху снимката, за да я разгледате в пълен размер. Това ще осигури най‑висока резолюция при печат. Ако снимката е част от линк към друга страница, следвайте линка, за да отворите пълния