whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Социални медии

Можете ли да спрете хората да виждат вашата поща в Instagram

По подразбиране публикациите във вашия Instagram профил са видими за всички потребители в приложението. Можете обаче да промените настройките за поверителност, за да позволявате достъп само на одобрени потребители, или да блокирате конкретни профили, които не желаете да виждат съдържанието ви. Всяка от тези опции има различни последствия за това кой може да вижда вашия профил.

Настройки за поверителност на профила

Когато активирате опцията „Приватен профил“, само потребители, които одобрите, ще могат да видят вашите снимки, видеа и друга информация. Профилът ви не се показва в резултатите от търсене, а непотвърдените потребители не виждат списъците с последователи и последвани. При заявка за следване получавате известие и трябва да изберете „Приеми“ или „Отхвърли“. Независимо от това, можете да изпращате снимки на конкретни хора чрез Instagram Direct, като изберете опцията „Direct“ при споделяне.

Блокиране в Instagram

Ако не желаете целият ви профил да бъде частен, можете да блокирате отделни потребители. Те няма да могат да виждат вашите публикации, да ви намират чрез търсене и да ви изпращат съобщения чрез Direct. Instagram не изпраща известие за блокиране. Ако потребителят ви следва, вашият профил остава в списъка му „Следва“, но съдържанието ви става недостъпно.

Как да блокирате потребител

1. Отворете раздела за търсене (иконата на компас) и въведете потребителското име.
2. Отворете менюто с настройки (три точки в Android или икона с квадрат и стрелка в iOS).
3. Изберете „Block User“ („Блокирай потребител“).
За да премахнете блокирането, повторете същата процедура и изберете „Unblock User“ („Отблокирай потребител“).

Ограничения на блокирането

Дори след блокиране потребителят може да вижда части от вашата активност – например вашите харесвания и коментари под публикации на взаимни последователи, както и вашето потребителско име в списъците им. Ако ви спомене в публикация или коментар, известието ще се появи във вашия новинарски поток. Предишните коментари и харесвания, направени от блокирания потребител, не изчезват автоматично – трябва да ги изтриете ръчно. Ако профилът ви остава публичен, всеки може да разгледа вашите снимки и видеа чрез уеб версията на Instagram, независимо от блокировката в приложението.

За пълен контрол над видимостта на вашите публикации, комбинирайте частния профил с блокиране на нежелани потребители.


URL:https://bg.whycomputer.com/socialmedia/100219121.html

Социални медии
  • Как да скриете профила си във Facebook от търсачката

    Ограничаването на броя хора, които могат да ви намерят във Facebook, намалява нежеланите заявки за приятелство. С помощта на настройките за поверителност можете да скриете профила си от непознати и дори да блокирате конкретни потребители, без да получавате известие. Непознати 1. Влезте в профила си

  • Можете ли да подмятате обявите си в Craigslist?

    Какво е подмятане на обяви в Craigslist? Подмятането (bumping) на вашите обяви в Craigslist ги изкарва отново в горната част на списъка, увеличавайки видимостта и шансовете за успех. Това ви позволява да се откроите, без потребителите да превъртят множество страници с реклами. Правила за подмятане П

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com