Интернет знания
По подразбиране всичко, което публикувате в Tumblr, е достъпно за всички, независимо дали следват блога ви или не. Въпреки това платформата предлага някои опции за поверителност.
Ако даден блог (който не е вашият основен) е защитен с парола, нови последователи не могат да се присъединят, но съществуващите последователи остават непокътнати. Публикациите от такъв блог не се показват в таблото за управление на последователите. Те могат да видят само кратък преглед на последните три публикации в списъка с последвани, но за да прочетат цялото съдържание, трябва да отидат на блога и да въведат паролата.
Частните публикации са видими само за вас, докато сте влезли в профила си в Tumblr. Единственото изключение е когато публикацията е в групов блог и сте поканили други участници – те също ще могат да я видят.
Ако вече не се радвате да препубликувате анимирани GIF‑ове и да превъртате безкрайния си табло, най‑лесният начин да се откажете е да изтриете блога си в Tumblr. Веднъж изтрит, процесът не може да бъде отменен, а резултатът зависи дали премахвате главен или вторичен блог, затова бъдете сигурни, че и
Tumblr сам по себе си не предлага директен начин за заплащане на създателите на съдържание, но вашият блог в тази платформа може да се превърне в източник на приходи. Най‑лесният метод за повечето потребители е да поставят реклами на страницата или дори в самите публикации. Също така, Tumblr може да