Интернет знания
Премахването на вашия Facebook профил от Google може да подобри поверителността, но деактивирането самото по себе си не изтрива напълно информацията ви от публичното пространство. Данните остават съхранени на сървърите на Facebook и в кеша на търсачките, като Google.
Facebook ви позволява да скриете профила си (деактивиране) или да го изтриете окончателно (изтриване). При деактивиране профилът ви изчезва от видимост за другите потребители, но информацията остава в сървърите на Facebook. Ако в бъдеще решите да се върнете, можете да активирате профила, като се впишете с вашите данни.
Ако нямате намерение да се върнете във Facebook, можете да изтриете профила си. За целта трябва да попълните формуляра, достъпен в раздела Delete Account след влизане в акаунта. И двете – деактивиране и изтриване – не гарантират незабавно премахване от резултатите на Google, тъй като търсачките съхраняват копия на страниците, които могат да останат остарели.
За да спрете показването на вашия профил в резултатите на Google, променете настройките за поверителност във Facebook:
Това ще информира търсачките, че не трябва да показват линк към вашия профил.
След изтриване на профила, ботовете на търсачките постепенно ще открият невалидните линкове и ще ги премахнат от индекса си. Процесът може да отнеме от няколко седмици до няколко месеци, в зависимост от честотата на обхождане и популярността на страницата. Ако изпратите заявка за премахване към Google или сте променили настройките в профила, актуализацията обикновено се случва по-бързо.
Facebook е популярна социална мрежа, използвана по целия свят. Тя ви помага да поддържате връзка с приятели, да се свържете с бивши познати и дори да срещнете нови хора. В платформата има удобен инструмент за търсене, който ви позволява да намирате приятели и роднини. Търсенето може да се филтрира п
Ако се притеснявате за поверителността на личните си данни, може да решите окончателно да изтриете своя профил във Facebook. При окончателно изтриване повече няма да можете да активирате отново профила или да достъпвате никаква информация – приятели, съобщения, снимки и други. Ако предпочитате да за