Интернет знания
Когато сте вписани в Google, видеата, които гледате в YouTube, се записват в личната ви история на гледане. Тази информация не е публична – я могат да видят само потребители, които са вписани в същия Google‑акаунт.
Ако не искате да оставате следи, излезте от акаунта си преди да разглеждате видеа. За да изтриете вече записаната история, кликнете върху вашето потребителско име, изберете „Video manager“, после в менюто отляво – „History“ и натиснете „Clear viewing history“. За да премахнете отделни видеа, отметнете квадратчето до тях и изберете „Remove“.
Google записва всичко, което правите в неговите услуги – търсения, карти, изображения, пазаруване и т.н. За да прегледате тези данни, влезте в Google, отворете менюто до името си и изберете „Account“, после „Manage your web history“.
Изтриването на историята от вашия акаунт скрива активността от други потребители, но копията остават на сървърите на Google. Компанията споделя информация с правоохранителните органи при законово изискване и използва данните за персонализиране на реклами и препоръки, независимо от това дали сте изчистили историята.
Имате история, която искате да споделите? Google предлага редица безплатни и лесни за употреба инструменти, с които можете да публикувате творбата си – независимо дали става дума за книга, дневник, уебсайт или просто споделен документ.Стъпка 1 – Създаване на Google акаунтЗа да използвате който и да
Google предоставя функция за запазване на историята от търсенията, която се показва като падащ списък под полето за търсене. Когато започнете да въвеждате дума, Google предлага предишни запитвания, ако те са били запазени. Ако тази функция ви пречи, можете да я изключите в настройките и да я включит