whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Социални медии

Забелязват ли потребителите, че ги отписвате в Twitter?

Има множество причини да спрете да следвате някой в Twitter – може да публикува твърде много линкове или да се оплаква непрекъснато. Ако се чудите дали хората могат да разберат, че сте ги отписали, отговорът е да, но за обикновения потребител това няма да бъде очевидно. Twitter не изпраща известие, когато някой ви отписва, но ако той използва определени трети‑парти услуги или извърши някои действия от своя акаунт, информацията може да излезе наяве.

Стъпка 1 – Проверка в списъците

В профила си имате два основни списъка: Последователи (Followers) и Следвани (Following). Когато отписвате някой, той изчезва от вашия списък „Следвани“ и съответно от вашия списък „Последователи“ в неговия профил. Ако потребителят преглежда вашите списъци, ще види, че вече не сте в неговия списък „Следвани“.

Стъпка 2 – Директно съобщение

В Twitter директните съобщения (DM) работят само при взаимно следване. Ако преди сте следвали потребител и след това го отписате, а той се опита да ви изпрати DM, ще получи съобщението „Можете да изпращате DM само до потребители, които ви следват“. Това е най‑лесният начин той да разбере, че вече не сте в неговия списък.

Стъпка 3 – Инструменти за мониторинг

Много компании използват софтуер за следене на социалните медии (например SproutSocial, SocialBro). Тези инструменти показват визуални индикатори за взаимен или едностранен статус – две зелени стрелки означават взаимно следване, докато червена стрелка показва едностранно. Ако вашето отписване се случи, потребителят, който използва такъв инструмент, може да види промените в своя списък.

Стъпка 4 – Инструменти за известяване за отписвания

Някои приложения (като Qwitter, Mr. Unfollow) изпращат имейл или DM, когато някой ви отписва. Ако отписаният от вас потребител ползва такъв сервис, той ще получи известие за вашето действие.

Съвет

  • Ако се притеснявате, че някой ще се обиди, че сте го отписали, можете също да го блокирате.

URL:https://bg.whycomputer.com/socialmedia/100208959.html

Социални медии
  • Как да спрете други хора да ви тагват във Facebook

    Таговете във Facebook правят споделянето на снимки по-общителен, но не всички искате приятелите си да виждат изображения, в които сте отбелязани, ако не сте ги качили сами. Макар да не можете да блокирате напълно тагването, можете да настроите поверителността така, че само вие да виждате снимките, к

  • Следете потребители в Twitter без регистрация

    Twitter е социална мрежа, където можете да публикувате статуси (туитове) и да следите публикациите на други потребители. Ако искате да четете туитове без да създавате собствен профил, това е възможно, но за да следвате някого – е необходима регистрация. Общ преглед За да следвате потребител в Twitte

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com