whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Социални медии

Как да скриете профила си във Facebook от нежелани хора

Въпреки че основната цел на Facebook е социалното свързване и увеличаването на броя приятели, понякога има хора, с които не желаете да имате контакти – било то бивши приятели, ревниви бивши партньори или просто познати, с които не искате да се свързвате отново. В този случай можете да скриете профила си или да блокирате конкретни потребители, за да ги спрете от достъп до вашата страница.

Какво означава блокирането?

Когато блокирате някой във Facebook, той повече не е ваш приятел и не може да ви изпраща съобщения, да публикува в таймлайна ви или дори да вижда вашите публикации. Търсеният потребител няма да може да намери вашия профил, нито чрез името ви, нито чрез директен URL. За него вие практично „не съществувате“ в мрежата.

Как да блокирате потребител

Можете да блокирате всеки, който има профил във Facebook и не ви е блокирал преди това, независимо дали сте приятели или не. Отидете в профила му, кликнете върху иконата‑зъбно колело и изберете „Съобщи/Блокирай“. В диалоговия прозорец изберете „Блокирай (име)“ и потвърдете. След това Facebook ще ви върне към новинарската лента, тъй като вече няма да имате достъп до профила на блокирания потребител. За да премахнете блокирането, използвайте менюто „Настройки за поверителност“ в горния десен ъгъл на всяка страница.

Скриване на конкретни публикации

Ако не искате да блокирате напълно някого, а само да скриете определени публикации, използвайте „Избор на аудитория“ при създаване на пост. По подразбиране е зададено „Публично“ или „Приятели“, но можете да изберете „Персонализирано“ и да изключите конкретни хора от виждането на публикацията. По този начин съдържанието е скрито за избраните потребители, без да се налага пълно блокиране. Също така можете да спрете показването на постовете на друг потребител във вашата новинарска лента, като отидете в неговия профил, кликнете върху „Приятели“ и махнете отметката „Показвай в новинарската лента“.

Получава ли известие блокираният?

Нито блокирането, нито скриването на публикации не изпращат известие към засегнатия потребител. Ако блокирате някого, той няма да види вашия профил, докато не отмените блокирането. Ако блокирате приятел, той може да се съмнява, че вече не сте приятели, тъй като вашият профил изчезва от неговата таймлайн.


URL:https://bg.whycomputer.com/socialmedia/100208958.html

Социални медии
  • Как да намерите човек във Facebook

    Facebook е популярна социална мрежа, използвана по целия свят. Тя ви помага да поддържате връзка с приятели, да се свържете с бивши познати и дори да срещнете нови хора. В платформата има удобен инструмент за търсене, който ви позволява да намирате приятели и роднини. Търсенето може да се филтрира п

  • Какво представлява Директното съобщение (DM) в Twitter?

    Twitter е социална мрежа, чиято цел е да ви свърже с приятели, семейство и професионални контакти. Основната форма на комуникация са кратки съобщения – туитове – но можете да изпращате и директни съобщения (DM), видими само за получателя.Туитове vs. Директни съобщенияВ Twitter всеки потребител следв

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com