whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Социални медии

Защо Facebook ви показва като неактивен, докато сте в този прозорец?

Facebook ви позволява да поддържате контакт с приятели и семейство чрез публикации и съобщения, а също така разполага с чат, който работи като програма за мигновено съобщения. Когато отворите чатa, лесно се вижда, че не всички контакти са онлайн, така че не можете веднага да започнете разговор с тях. Потребителите, които са в режим „неактивен“ или офлайн, може да не отговорят веднага.

Facebook чат

Чатът на Facebook се намира в долния десен ъгъл на екрана и ви свързва с приятелите в реално време, включително и с видеочат. Можете да изберете кои приятели да виждат, че сте онлайн, да блокирате контакт или да излезете от чатa – изпратените съобщения ще се появят в пощенската ви кутия „Съобщения“. През 2011 г. Facebook премахна символа за „неактивен“ (син полумесец), така че вече не се показвате като „idle“, когато не сте в активния прозорец.

Неактивност в чата

Ранно Facebook показваше син полумесец, за да покаже, че потребителят е влезнал в чатa, но е далеч от прозореца. След премахването на тази функция, наличните статути са следните: зелена кръгче – потребителят е онлайн; икона на мобилен телефон – достъпен е от мобилно устройство; липса на символ – може да се контактува чрез обикновени съобщения в чат прозореца.

Списък с контакти

Списъкът с контакти е разделен на две части. Горната част (най-горе) показва приятелите, с които сте комуникирали наскоро или с които поддържате редовен контакт – тази подредба се променя автоматично от Facebook. Долната част, обозначена като „Още приятели“, съдържа потребители, които са в момента активни в чатa.

Функцията „Видяно“

За да разберете дали вашето съобщение е прочетено, чатът показва отметка „Видяно“ заедно с времето, в което получателят е отворил съобщението. След като получателят отговори, известието „Видяно“ изчезва от прозореца.


URL:https://bg.whycomputer.com/socialmedia/100208983.html

Социални медии
  • Какво означава блокирането на потребител в YouTube?

    Ако друг потребител в YouTube публикува постоянно провокативни или обидни коментари и ви изпраща нежелани съобщения, можете да го блокирате.Как да блокирате потребителОтворете профилната му страница, като кликнете върху потребителското име в коментар. В падащото меню „Свържи се с“ изберете Блокирай

  • Получават ли приятелите известие, когато ги изтриете от Facebook?

    Докато може да искате приятелите си да знаят, когато им изпращате съобщения или ги отбелязвате във фотокарти, премахването им от приятели често е неудобно, особено без официално известие от Facebook. Платформата предлага инструменти, които защитават поверителността без нужда от формално „unfriend“.

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com