Интернет знания
Ако потребителското име в Skype се показва сиво, това е индикатор, че сте блокирани. Името може да остане в списъка ви с контакти, но от момента на блокиране вие вече не съществувате за него – нито виждате неговото онлайн състояние, нито той вижда вашето.
Когато блокирате някой (или той ви блокира), Skype третира двете страни като непознати. Не се показва статусът им и никой не получава известие за блокирането. При блокиране името на потребителя се премахва от списъка на другата страна, така че той/тя никога няма да види дали сте онлайн. Вашият контакт остава във вашия списък, но никога няма да се появи онлайн, докато не бъде отблокиран.
Непрочетени съобщения Ако имате непрочетено директно съобщение, иконата Me в уеб интерфейса светва в синьо. Кликнете върху нея, за да отидете в профила си – до иконата за поща ще се появи синя точка, която показва ново непрочетено съобщение. При клик върху иконата за поща ще видите последните DM‑ове
Когато блокирате потребител в Skype, той губи възможността да ви пише, да ви звъни или да вижда вашия статус. Блокираният контакт напълно изчезва от вашия списък – няма да види дали сте онлайн, а вие ще бъдете невидими за него. Другите приятели от вашите контакти продължават да виждат вашия статус и