Интернет знания
Нулирането на iPhone може да означава различни неща. В повечето случаи е достатъчно просто да рестартирате операционната система, като изключите и включите устройството. Можете също да нулирате настройките на телефона, с изтриване или без изтриване на данните. Ако искате да върнете телефона в състояние като ново и да преинсталирате iOS, можете да го възстановите чрез iTunes.
Събудете телефона и задръжте бутона Sleep/Wake (Power) няколко секунди, докато се появи червеният плъзгач Slide to power off. Ако устройството е замръзнало и плъзгачът не се появи, задръжте едновременно бутоните Sleep/Wake и Home около 10 секунди, за да принудите изключване.
Плъзнете плъзгача, за да изключите телефона. След няколко секунди екранът ще се затъмни.
Задръжте бутона Sleep/Wake отново за няколко секунди, докато се появи логото на Apple. Пуснете бутона и изчакайте телефонът да се стартира.
Отворете приложението Settings (Настройки) и докоснете General (Общи).
Превъртете до края на страницата и натиснете Reset (Нулиране).
Изберете Reset All Settings (Нулиране на всички настройки) или Erase All Content and Settings (Изтриване на цялото съдържание и настройки). Първата опция връща всички настройки към фабричните, без да засяга данните. Втората изтрива приложения, музика, снимки и други файлове.
Въведете кода за отключване, ако имате такъв, и потвърдете с червения бутон. При изтриване на цялото съдържание процесът може да отнеме няколко часа. След като приключи, телефонът ще се рестартира и ще ви предложи да го настроите като ново устройство или да възстановите архив.
Свържете iPhone към компютъра и стартирайте iTunes.
Изберете вашия iPhone в iTunes. Ако искате да направите резервно копие преди изтриване, натиснете Sync и изчакайте процеса да завърши.
В раздела Summary натиснете Restore iPhone и потвърдете с Restore. iTunes ще изтрие всичко, ще изтегли последната версия на iOS и ще я инсталира. След завършване можете да настроите телефона от нулата или да възстановите архив от iTunes или iCloud.
Защитете вашия iPhone с четирицифрена парола, която се въвежда преди да използвате устройството. Ако сте първият собственик и сте забравили паролата, можете лесно да я нулирате, като свържете телефона с компютъра, използван за първоначалната активация. Ако обаче сте закупили използван iPhone, тази о
iPhone разполага със система за защита, изискваща четирицифрен код, който предотвратява неоторизирано използване. Ако забравите кода, можете да изтриете стария и да зададете нов, следвайки стъпките по-долу. Възстановяване на оригиналните настройки и премахване на стария код Стъпка 1 Свържете USB каб