Интернет знания
Когато изтриете акаунт в Instagram, услугата премахва завинаги всичко – снимки, видеа, последователи, списъка с хора, които следвате, и данните от профила. След изтриване не можете да активирате отново акаунта и нямате възможност да възстановите нито едно несъхранено съдържание. Също така, Instagram не позволява създаването на нов акаунт със същото потребителско име.
Изтриването не се осъществява от мобилното приложение. Трябва да влезете в уеб сайта на Instagram, да кликнете върху потребителското си име в главното меню, да изберете „Edit Profile“ (Редактиране на профила) и след това връзката „I’d Like to Delete My Profile“ (Искам да изтрия профила си). Потвърдете желанието си и акаунтът се деактивира незабавно. Също така, премахването на отделна снимка или видео е окончателно и не може да бъде възстановено.
Има различни причини да напуснете Facebook – притеснения за неприкритата лична информация, проблеми с преследващ или просто загуба на интерес към сайта. Каквото и да е вашето мотивиращо, вероятно искате да знаете как да изтриете профила си и каква информация остава след това.Деактивиране vs. изтрива
Почти всеки уебсайт, който посещавате, създава бисквитки на вашия компютър. Тези малки файлове съдържат различна информация за вашите онлайн действия – от данни за влизане в акаунти и история на браузъра до текущото състояние на сайтове, например продуктите в кошницата на онлайн магазин. Някои сайто