Интернет знания
Изтриването на неизползвани потребителски акаунти в Mac може да освободи дисково пространство. Ако сте създали акаунти за членове на семейството или за разделяне на работните задачи, можете да премахнете тези, които вече не ползвате. Не може да изтриете единствения администраторски акаунт – в такъв случай трябва да превърнете друг акаунт в администратор или да създадете нов.
1. Ако акаунтът, който искате да премахнете, е в момента влязъл, излезте от него: от менюто Apple изберете „Log Out“.
2. Влезте с администраторски акаунт и кликнете върху иконата „System Preferences“ в дока.
3. Отидете в секцията Users & Groups.
4. Натиснете иконата със заключващата се ключалка и въведете администраторско потребителско име и парола.
5. В страничната лента изберете акаунта, който желаете да изтриете, под „Other Users“.
6. Натиснете бутона „‑“ (минус), за да премахнете акаунта.
7. Изберете какво да се случи с домашната папка:
Ако желаете, отметнете и опцията „Erase home folder securely“, за да изтриете данните безопасно.
Информацията е актуална за macOS 10.8 (Mountain Lion) и може да се различава в други версии на macOS.
Преди да изтриете вашата Photobucket сметка, запазете всички снимки и видеа, които искате да запазите.Изтриване на безплатна сметкаВлезте в профила си, кликнете върху иконата със стрелка до потребителското име и изберете „Настройки на потребителя“. Отидете в раздела „Сметка“, превъртете надолу и нат
Всеки софтуерен пакет, който инсталирате, заема място на твърдия диск. Производителите често сключват споразумения с OEM‑овете, за да прединсталират своите програми върху нови компютри. Когато свободното пространство намалее или системата започне да се държи нестабилно след нова инсталация, е време