Интернет знания
Понякога имате няколко сегментирани .mov файла, които искате да слеете в едно. Това е често необходимо при редактиране или създаване на филм на компютър с macOS. Обединяването улеснява възпроизвеждането на устройства и спестява време. Форматът .mov е собственост на Apple, затова само ограничен брой програми поддържат директно работа с него.
Включете компютъра.
Отворете първия файл, който искате да обедините, с QuickTime Pro.
От менюто изберете Edit → Select All.
След това изберете Edit → Copy.
Отворете втория файл в QuickTime Pro.
Преместете плъзгача на времевата лента до мястото, където желаете да поставите първия клип (обикновено в началото или в края).
Изберете Edit → Paste. Първият файл ще се вмъкне във втория.
От менюто File → Save As… запазете новото видео.
Въведете различно име, за да не презапишете оригиналния втори файл, след което натиснете OK.
Отворете уеб браузър.
Посетете страницата за изтегляне на MPEG‑Streamclip.
Изтеглете програмата и я запазете на работния плот.
Разархивирайте архива в отделна папка (можете да използвате вградения в Windows екстрактор).
Стартирайте изпълнимия файл.
От тук следват същите стъпки, описани по‑горе за QuickTime Pro – просто използвайте MPEG‑Streamclip вместо QuickTime Pro.
Ранните версии на Windows изискваха специален софтуер (например WinZip), за да отваряте компресирани папки. В Windows Vista тази функция е вградена и поддържа повечето типове архиви. Стъпки за извличане Стъпка 1 Щракнете два пъти върху ZIP‑файла. Ще се отвори прозорец, който показва съдържанието на
Има множество причини да искате да редактирате файл с разширение .DLL. Може да се опитвате да промените неговата оригинална функция, да поправите повреден файл, да разберете как работи приложението, което го използва, или просто да удовлетворите любопитството си и да видите как изглежда .DLL файл. В