whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Софтуер

Как да редактирате снимки в Microsoft Word

Въведение

Microsoft Word е предимно текстообработваща програма, но предлага и полезни инструменти за редактиране на изображения. След като вмъкнете снимка чрез раздела „Insert“ (във версия 2007) или „Insert“ → „Pictures“, можете да регулирате яркост, контраст, прозрачност, размер, изрязване и да приложите специални ефекти.

Яркост, контраст и прозрачност

Стъпка 1 – Яркост

Изберете изображението, след което в раздела Picture Tools → Format кликнете върху Brightness. Използвайте плъзгача или въведете желан процент, за да увеличите или намалите яркостта. За по‑детайлно настройване отворете Picture Correction Options.

Стъпка 2 – Контраст

В същата група Adjust натиснете Contrast и преместете плъзгача, за да зададете желания контраст.

Стъпка 3 – Прозрачност (напр. за премахване на фон)

За да направите един цвят в изображението прозрачен, изберете снимката, отидете в Format → Adjust → Recolor → Set Transparent Color и кликнете върху желания цвят.

Промяна на размер и изрязване

Стъпка 1 – Ръчно мащабиране

Кликнете върху изображението и влачете ъгловите маркери. Плъзгането навън увеличава размера, а навътре – намалява. Задръжте Shift, за да запазите пропорциите, и Ctrl, за да запазите центъра неподвижен.

Стъпка 2 – Точен размер

Отворете раздела Format → Size, въведете желаната височина и ширина. За достъп до диалоговия прозорец кликнете върху малката синя икона. Ако искате различни пропорции, премахнете отметката Lock Aspect Ratio.

Стъпка 3 – Изрязване

Изберете снимката, отидете в Format → Crop и влачете маркерите за изрязване. Задръжте Ctrl, за да изрежете симетрично от двете страни.

Ефекти за изображението

Стъпка 1 – Отваряне на менюто с ефекти

С избрано изображение отидете в Format → Picture Effects (група Picture Styles).

Стъпка 2 – Прилагане на ефект

Изберете желания ефект – сянка, отразяване, светлина, мек ръб, релеф и др. Преместете курсора върху типа ефект и кликнете върху конкретната вариация.

Съвети

  • Това са само част от възможностите за редактиране на снимки в Microsoft Word. След вмъкване на изображение винаги проверявайте раздела Format за допълнителни опции.
  • Инструкциите са приложими за Word 2007, а подобни функции съществуват и в по‑старите версии (Word 2003) чрез менюто Insert и лентата Picture Toolbar. Word 2007 предлага значително повече инструменти за обработка.

Необходими инструменти

  • Компютър с инсталиран Microsoft Word.

URL:https://bg.whycomputer.com/soft/100202401.html

Софтуер
  • Как да сканирате с HP софтуер

    Едно от големите предимства на притежаването на скенер или мултифункционален принтер е възможността да превръщате хартиени документи и снимки в електронен формат. Много скенери и принтери на HP идват със софтуера HP Solution Center, който позволява запазването на сканирания файл в различни формати –

  • Как да сменим изображенията за скрийнсейвър в Windows

    Скринсейвърите вече не са само летящи тостери – можете да избирате снимки от плажове, природата или носталгични моменти, които да се показват, докато компютърът е бездействие. Следвайте тези стъпки, за да настроите собствена галерия от изображения в Windows. Стъпка 1 Кликнете върху бутона Start в до

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com