Интернет знания
Защитата на личните данни е важна за всички потребители на Facebook, затова при многократно въвеждане на грешна парола платформата може временно да заключи профила.
Заключеният профил остава видим за приятелите ви, но вие нямате достъп до него, докато не преминете процеса за възстановяване и промяна на паролата.
Този механизъм предпазва от неоторизиран достъп, намалявайки риска от хакове, имитации и други нарушения на поверителността.
Ако сте забравили паролата, трябва да потвърдите самоличността си. При натискане върху „Забравена парола“ ще бъдете подканени да отговорите на зададените при регистрацията въпроси за сигурност. След успешното им попълване се налага 24‑часово изчакване преди да получите достъп – това е допълнителна мярка за защита.
Ако не помните отговорите, можете да използвате функцията за потвърждение чрез доверени приятели. Изберете няколко приятели, на които Facebook ще изпрати код за сигурност. След като получите кода от тях, въведете го и профилът ви ще бъде отключен, обикновено в рамките на 24 часа.
Когато другите методи не работят, подайте заявка за помощ чрез формуляра за възстановяване (линк в раздел „Ресурси“). Прикачете скрийншот, ако имате, и опишете проблема. Екипът на Facebook ще разгледа вашето съобщение и ще ви отговори по имейл с решение.
Ако се притеснявате за поверителността на личните си данни, може да решите окончателно да изтриете своя профил във Facebook. При окончателно изтриване повече няма да можете да активирате отново профила или да достъпвате никаква информация – приятели, съобщения, снимки и други. Ако предпочитате да за
Windows започва със стартов екран, където се изисква паролата на избрания потребител. Ако след въвеждане на паролата системата не продължи да се зарежда, това означава проблем в процеса на стартиране. Не е необходимо да се обаждате на специалист – можете да отстраните проблема сами и да спестите вре