Интернет знания
Когато повече от един потребител на Quicken трябва да достъпва същите файлове или имате два компютъра, от които искате да работите с Quicken, споделянето става предизвикателство. Интуит не препоръчва използването на Quicken в мрежа или върху споделен диск, тъй като това може да доведе до проблеми с целостта на данните. Най‑сигурният начин за споделяне е да инсталирате Quicken на всеки компютър и да обменяте данните чрез стратегия за архивиране и възстановяване.
Инсталирайте Quicken 2007 или по‑нова версия на до три компютъра в дома си. Ако желаете да използвате Quicken на повече устройства, закупете допълнителни лицензи.
Следвайте инструкциите на инсталационния помощник, като въведете продуктовия ключ от диска или от вашия онлайн акаунт „My Downloads“. При изтегляне от интернет влезте в акаунта си и изтеглете софтуера за желания компютър.
За да имате еднакви профили на всички компютри, отворете Quicken на главния компютър, изберете Tools → Go to Setup и запишете настройките. След това задайте същите профилни данни и на останалите устройства.
Поставете USB флашка в порт и от менюто File → Save Copy or Backup изберете мястото за съхранение – вашата флашка. Това е най‑удобният и преносим метод за бекъп.
В прозореца за архивиране натиснете Backup Copy, след това Local Backup и посочете USB устройството.
Кликнете Save Right Now, задайте описателно име или дата и натиснете Save.
Извадете флашката, поставете я в другия компютър и продължете към възстановяването.
От менюто File изберете Restore Backup File.
Навигирайте до USB флашката, изберете желания архивен файл и натиснете OK за стартиране на процеса.
Следете разходите си без усилие – Quicken ви позволява да въвеждате транзакции бързо и да поддържате актуален баланс, без да губите време.Стъпка 1Инсталирайте и стартирайте софтуера Quicken.Стъпка 2Създайте вашия чеков регистър: от менюто File изберете New, след това New Quicken Account и натиснете
Създаване на потребителски акаунти за споделена папка Стъпка 1 Отворете менюто Start и изберете Control Panel. Стъпка 2 Щракнете двукратно върху иконата User Accounts. Стъпка 3 Изберете опцията Manage Another Account. Ще се отвори прозорец за управление на акаунти. Стъпка 4 В този прозорец щракнете