Интернет знания
Промяната на информацията във вашия Facebook профил не винаги трябва да бъде публична. При всяка промяна – дори и да добавяте роден град, или обновявате семейно положение – Facebook автоматично споделя актуализацията в новинарските лентите на приятелите ви. Ако предпочитате да запазите някои детайли за себе си или просто не искате да запълвате новинарските ленти, можете да спрете тези известия.
Отворете вашата времева линия и натиснете бутона „Обнови информация“.
Намерете категорията, в която се намира променяната информация, и кликнете върху бутона „Редактиране“.
До конкретния елемент кликнете върху иконата за поверителност и изберете „Само аз“.
Въведете новата информация и запазете промените. Поради зададената поверителност никой няма да види актуализацията във новинарските си ленти, нито дори на вашата времева линия.
Натиснете бутона „Дневник на активността“, който се намира в горната част на вашата времева линия.
Към записa, описващ направената промяна, кликнете върху иконата с молив и изберете „Скрито от времевата линия“.
След това се върнете към времевата линия, отново натиснете „Обнови информация“, намерете променения елемент и върнете поверителността към оригиналната стойност. Понеже актуализацията е скрита от вашата собствена времева линия, тя няма да се появи в новинарските ленти на приятелите ви, дори след като отново я направите видима.
Facebook е социална мрежа, която ви позволява да поддържате връзка с приятели и семейство, където и да се намират. Най-удобният начин е да актуализирате данните за контакт във вашия профил, за да ви е лесно да ви намерят. Следвайте тези прости стъпки, за да редактирате информацията.Стъпка 1Влезте в
Как да придадете сепиа тон на вашите снимки Ако искате да придадете на снимките си ретро или винтидж вид, най‑лесният начин е да приложите сепиа филтър. Сепиа е топло кафяво-кафяв оттенъци, характерни за стари фотографии. Въпреки че това е стара техника, днес я можете да постигнете с няколко клика.