whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Умни устройства

Как да премахнете всичко извън артборда в Illustrator

Защо е необходимо да се отрязват елементите извън артборда

При създаване на илюстрация често рисуваме елементи, които не са нужни в крайния файл и се простират извън границите на артборда. Adobe Illustrator няма директен инструмент за изрязване, но има няколко начина да скриете или премахнете тези части, без да загубите векторната информация.

Запазване като PDF

  1. Отворете менюто File → Save As.
  2. В падащото меню Save as type изберете Adobe PDF.
  3. Махнете отметката от Preserve Illustrator Editing Capabilities и натиснете Save.

Отвореният PDF ще съдържа само това, което е в артборда. Файлът може да се отвори отново в Illustrator, но елементите извън артборда ще бъдат скрити.

Експортиране като растерен файл

  1. Изберете File → Export → Export As….
  2. Посочете желания формат (PNG, JPG и др.).
  3. Отметнете Use Artboards и задайте диапазона на артбордите, които искате да запазите.

Само съдържанието, което се намира в избраните артбордове, ще бъде включено в експортирания файл.

Създаване на маска за отрязване (Clipping Mask)

  1. С инструмента Rectangle начертайте правоъгълник, който точно обхваща артборда. Уверете се, че правоъгълникът е най‑горният обект.
  2. Изберете Select → Select All (или Select All on Active Artboard).
  3. Отидете в Object → Clipping Mask → Make.

Всичко извън правоъгълника ще бъде скрито, но остава налично, ако по-късно премахнете маската.

Заключение

Използвайте един от горните методи, за да подготвите вашия файл за печат, уеб или споделяне, без излишни елементи извън артборда.


URL:https://bg.whycomputer.com/smartdevices/100217865.html

Умни устройства
  • Как да премахнете реклами от PDF файлов в Adobe Acrobat

    Понякога, когато отворите PDF документ, изтеглен от интернет, в него могат да се появят вградени реклами. Ако искате да използвате съдържанието без тези реклами, можете да ги изтриете с помощта на Adobe Acrobat. Стъпки за премахване на рекламите Стъпка 1 – Отворете файла В Adobe Acrobat изберете Fil

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com