Интернет знания
Отворете портретната си снимка в Photoshop. Натиснете Ctrl+J, за да създадете копие на слоя. Този копиран слой ще използваме като основа.
С помощта на Magnetic Lasso (магнитната ласо) обрисувайте контурите на лицето и шията. След това изберете Select > Inverse и натиснете Delete. По този начин ще изтриете всичко, което не е част от лицето – остава само безкосъма ви силует.
Уверете се, че всички изображения с прически имат същия размер като вашата портретна снимка (например 200 × 300 px). Ако е необходимо, използвайте Edit > Free Transform, за да ги мащабирате.
Отворете първото изображение с прическа. С Magnetic Lasso обрисувайте косата, след това отново Select > Inverse → Delete. Остава само косата върху прозрачен фон. Повторете за всяка прическа, която искате да тествате.
Върнете се към вашата безкосъма снимка. Плъзнете всяка подготвена прическа в отделен слой над нея. С помощта на иконата‑очи в палетата на слоевете можете да включвате/изключвате отделните прически и да сравнявате как изглеждат върху вашето лице.
Настройте позицията и мащаба на всяка прическа, докато изглежда естествено. Този визуален преглед ви помага да решите дали искате да опитате нова прическа, без да се притеснявате от нежелани резултати.
С този метод можете бързо да визуализирате нова прическа – било то блонди, къса или дълга – и да се чувствате уверени преди реалната промяна.
Какво представляват кодеците? Кодеците (codec) са стандарти за компресиране и декомпресиране на видео‑ и аудио‑файлове. Те позволяват да се запише медиата в компактна форма и да се възпроизведе на устройства, които поддържат същия кодек. Ако вашето устройство не разполага с нужния кодек, е необходим
Как да придадете сепиа тон на вашите снимки Ако искате да придадете на снимките си ретро или винтидж вид, най‑лесният начин е да приложите сепиа филтър. Сепиа е топло кафяво-кафяв оттенъци, характерни за стари фотографии. Въпреки че това е стара техника, днес я можете да постигнете с няколко клика.