whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Софтуер

Как да създадем балонен текст в GIMP

Текстът, който използвате в реклама или уебсайт, оказва силно влияние върху възприятието му. Сериозен, формален шрифт предава надеждност, докато курсивен – приятелски тон. Ако искате по‑игрив или забавен вид, можете да използвате балонен текст. В безплатната програма GIMP създаването му е изключително просто.

Инструкции

Стъпка 1

Стартирайте GIMP, от менюто изберете File → New. Въведете желаните ширина и височина и натиснете OK.

Стъпка 2

Изберете инструмента Text от лентата с инструменти и създайте текстово поле върху платното. В опциите на инструмента изберете голям, широк и извита шрифт.

Стъпка 3

Въведете желания текст в появилото се диалогово прозорче и потвърдете с OK.

Стъпка 4

От менюто Filters → Alpha to Logo → 3D Outline изберете опцията. В диалога натиснете бутона Pattern и изберете шаблона “Big Blue”. Задайте стойност 2 за всички полета Radius и кликнете OK.

Запазване

От File → Save задайте име на файла и натиснете Save.


URL:https://bg.whycomputer.com/soft/100207943.html

Софтуер
  • Създаване на силуети в GIMP – стъпка по стъпка

    ВъведениеСилуетите на известни личности, обикновени обекти или предмети могат да придадат интересен визуален ефект на вашите брошури, реклами, листовки или статии. С GIMP – безплатен графичен редактор, който предлага функции, сравними с Photoshop – създаването им е изключително просто.Стъпка 1 – Отв

  • Урок за командите във Visual Basic

    Какво са командите във Visual Basic?Командите (ключови думи) във Visual Basic са вградени в езика и не могат да се променят, за разлика от променливите, които вие създавате и именувате в кода си.Разлика между променливи и командиПодобно на разликата между съществително и глагол в българския език, пр

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com