whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Софтуер

Как да създадете лози в Photoshop – стъпка по стъпка

Въведение

Photoshop е известен главно с възможностите си за редактиране на фотографии, но също така е мощен инструмент за създаване на графики. С малко усилие можете да проектирате форми, лога и други визуални елементи, включително и естествени органични структури като лози. В тази статия ще ви покажем как се прави лозов елемент от нулата.

Стъпка 1 – Създаване на нов документ

Отворете Photoshop, изберете File → New. В диалоговия прозорец задайте желаните размери и резолюция за вашия проект. След това в панела с слоеве натиснете иконата New Layer за създаване на нов слой.

Стъпка 2 – Основна форма и градиент

Изберете инструмента Rectangular Marquee и нарисувайте дълъг вертикален правоъгълник. С помощта на Gradient Tool запълнете правоъгълника с градиент от избрания цвят. Отидете на Image → Adjustments → Desaturate, за да премахнете цветовете, след което от Image → Adjustments → Levels настройте плъзгачите, за да увеличите контраста.

Стъпка 3 – Добавяне на текстура

Задайте преден цвят зелено и фон черно. Създайте нов слой и от Filter → Render → Clouds генерирайте облачна текстура. Ако контрастът между зеления и черния е недостатъчен, отидете на Image → Adjustments → Brightness/Contrast и настройте стойностите, докато постигнете желаното визуално въздействие.

Стъпка 4 – Перспективно изкривяване и смесване

Изберете двата активни слоя, кликнете с десния бутон и изберете Link. След това от Edit → Transform → Perspective издърпайте долните ръкохватки, докато се съберат в една точка, създавайки перспектива. Променете режим на смесване на горния слой на Soft Light и от Layer → Merge Down слейте слоевете.

Стъпка 5 – Финално оформяне

Отворете Filter → Liquify. Настройте четката да бъде приблизително 4 пъти по-широка от средната ширина на лозата и внимателно премествате части от нея, за да създадете плавни, извити линии. Готово – имате естествено изглеждащи, извити лози.


URL:https://bg.whycomputer.com/soft/100200834.html

Софтуер
  • Как да създадете блок‑схема в Microsoft Visio

    Microsoft Visio е мощен инструмент, предназначен да подпомогне създаването на големи и сложни блок‑схеми. Основното предимство е възможността за последващо редактиране – можете да добавяте разширения и подобрения по всяко време. Програмата позволява сравняване и оценка на процеси, а чрез запазване н

  • Как да създадете арка в Photoshop

    Ако използвате Photoshop за редактиране и ретуширане на снимки, вероятно ще се наложи да използвате и неговите инструменти за рисуване, за да създадете прости форми като арка. Създаването на арка директно в програмата ви позволява да зададете точните размери, да избегнете бели фонове и да запазите ц

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com