whycomputer.com >> Интернет знания >  >> Социални медии

Как да блокирате последователи в Twitter без да ги отписвате

Поддържането на активен акаунт в Twitter изисква повече време, отколкото много потребители желаят да отделят. С течение на времето интересът ви към някои последвани профили може да намалее. Вместо да използвате опцията „Отписване“, можете да ограничите видимостта на техните туитове чрез други функции на платформата.

Следване – две независими действия

В Twitter следването и последването са отделни действия. Можете да следвате някого, който не ви следва, и обратно – не е задължително да следвате всеки, който ви следва. Във вашата времева лента се показват само туитовете на хората, които вие следвате, както и ретуитите им. Туитовете на вашите последователи се виждат само ако и вие ги следвате. Този модел се различава от ранните години на платформата, когато можехте да виждате отговори от хора, които следвате, към потребители, които не са в списъка ви.

Как да блокирате потребител напълно

За да блокирате потребител, така че да не може да ви следва или да ви добавя в списъци, влезте в профила му. Можете да стигнете до профила, като кликнете върху потребителското име под всеки туит или като го потърсите в полето за търсене в горната част на страницата. След като сте на страницата на потребителя, натиснете иконата с стилизиран силует – „иконата за потребител“ – и в падащото меню изберете „Блокирай“.

Как да се справите със спамери

Ако откриете, че някой, когото следвате (или който ви следва), е спамер, докладвайте профила на Twitter. В същото меню „User Actions“, от което блокирате потребителя, има и опция „Докладвай за спам“. След като изберете тази опция, потребителят се блокира и не може повече да ви изпраща отговори. Докладването кара Twitter да прегледа поведението му и при необходимост да налага санкции, включително временно или постоянно спиране на акаунта.

Как да спирате ретуитите на определен потребител

Някои потребители публикуват много ретуити, които не ви интересуват. Ако искате да виждате само оригиналните им туитове, отворете техния профил, отворете менюто „User Actions“ и изберете „Изключи ретуитите“. Ще продължите да получавате техните собствени публикации, но ретуитите им няма да се появяват във вашата времева лента (все още можете да ги видите в техния профил). Тази функция работи само ако следвате потребителя.


URL:https://bg.whycomputer.com/socialmedia/100219094.html

Социални медии
  • Как да изпращате съобщения в Twitter

    След като създадете профил в Twitter и започнете да следвате приятелите си, време е да публикувате свои туитове. Стандартният туит, написан в полето за съобщения в горната част на началната страница, се изпраща до всички ваши последователи наведнъж, но ако сте нов потребител, малко хора ще го забеле

  • Как да коментирате в Twitter

    Когато видите, че приятелят ви е туитнал за интересна среща или местната радиостанция провежда анкета, можете да оставите коментар в Twitter. Не е необходимо да следвате потребителя, за да отговорите на неговия туит. Коментарите са добър начин за създаване на нови контакти и увеличаване на броя на п

Интернет знания © https://bg.whycomputer.com