Интернет знания
Facebook предлага два основни метода за масово премахване на публикуваното от вас съдържание: окончателно изтриване на профила и деактивиране.
Когато изберете перманентно изтриване, всичко, което сте публикували, се изтрива безвъзвратно – статуси, снимки, видеоклипове, коментари под публикациите на приятелите, лични съобщения и списък с приятели. След изтриване вашият профил повече не съществува; за да използвате отново Facebook, трябва да създадете нов акаунт от нулата.
Деактивирането скрива профила ви от публичния изглед – другите потребители не могат да ви намерят чрез търсене. Публикациите и публичните коментари също изчезват от видимост, но вашите лични съобщения остават в базата данни. Приятелите ви могат да отворят и прочетат тези съобщения, въпреки че не могат да отговорят, докато не активирате профила отново.
За да реактивирате профила, просто влезте в сайта на Facebook с вашите предишни данни за вход.
Деактивиран профил във Facebook Когато деактивирате акаунта си, той се скрива от приятелите и другите потребители. Всички данни – настройки, приятели, снимки и страници – остават запазени, но са невидими. Как да реактивирате профила си За да активирате отново акаунта, просто влезте с имейла и парол
Докато може да искате приятелите си да знаят, когато им изпращате съобщения или ги отбелязвате във фотокарти, премахването им от приятели често е неудобно, особено без официално известие от Facebook. Платформата предлага инструменти, които защитават поверителността без нужда от формално „unfriend“.