Интернет знания
Отворете избрания софтуер за аудио редактиране и изберете File → Import → Audio. Въведете името на желания MP3 файл, маркирайте го и натиснете OK. Повторете процедурата за всеки файл, който искате да включите.
Програмата ще създаде отделен аудио‑трак за всеки импортван файл. Кликнете върху трака, който желаете да бъде първи в крайния микс.
Преместете плейхеда (вертикалната линия) в края на избрания трак. След това маркирайте следващия файл, копирайте го (Edit → Copy) и върнете се към първия трак. Изберете Edit → Paste at Playhead (ако има само Paste, използвайте го – резултатът е същият).
Продължавайте да поставяте следващите MP3‑ове в края на вече създадения аудио‑верижка, докато всички желани песни са подредени в правилния ред.
Докато задържате клавиша Shift, кликнете върху всеки трак, който НЕ искате да запазите, и натиснете Delete. След това изберете File → Export → Audio, въведете име за новия файл и натиснете Export. За детайлни указания проверете ръководството на вашия софтуер.
Много хора желаят да създадат аудио CD от MP3 файловете, които са изтеглили. Първата стъпка е да превърнете MP3 във WAV, тъй като този формат е необходим за запис върху аудио CD. WAV файловете заемат повече място от MP3, така че при конвертиране на голям брой песни може да се наложи допълнително про
Вмъкване на изображение в MP3 файл MP3 файловете могат да съдържат допълнителна информация – метаданни, известни като ID3 тагове. Тези тагове се записват в началото или в края на файла и могат да включват корица на албум (изображение). За корица се използват формати PNG или JPEG, като оптималният ра