Интернет знания
Когато натиснете бутона „Харесвам“ под публикация в Tumblr, публично показвате, че сте се насладили на съдържанието или че то ви е резонирало. Всяка отделна публикация показва списък с потребителите, които са я харесали, но повечето теми на Tumblr не изобразяват пълния списък с публикации, харесани от конкретен потребител. Ако искате да разберете какви постове е харесал друг потребител, трябва да използвате някои от методите, описани по-долу.
Някои потребители инсталират теми, които в страничната лента, горната част или долния колонтитул на блога показват последните публикации, които са харесали. Обикновено собственикът на блога може да ограничи броя на показваните постове, така че посетителите виждат само последните няколко харесвания.
Всеки потребител може да активира споделяне на списъка с постове, които е харесал. За да го включите, влезте в профила си, кликнете върху иконата‑зъбно колело в таблото и изберете раздел „Dashboard“. Поставете отметка в полето „Share Posts I Like“ (Споделяй постовете, които харесвам) и натиснете „Save“. След това можете да видите харесаните постове на всеки потребител, който е активирал тази функция, като отворите URL‑то: https://www.tumblr.com/liked/by/потребителско_име, където замените потребителско_име с името на съответния потребител.
В секцията „Notes“ под всяка публикация се показва списък с потребителите, които са я харесали, коментирали или репоствали. В таблото кликнете върху линка „Notes“, за да се отвори прозорец с превъртящ се списък. Потребителите, които са харесали публикацията, са отбелязани с надпис „liked this“. Същият списък може да се види и от директния линк към публикацията – просто превъртете надолу до частта „Notes“.
Лайкването е възможно само с главния (primary) акаунт, така че вторичните блогове не могат да споделят своите харесвания. Ако искате да запазите харесаните постове за себе си, отидете в настройките на блога, изберете раздел „Dashboard“ и махнете отметката от полето за споделяне. След натискане на „Save“ функцията се изключва незабавно. Ако потребителят е изключил споделянето, ще видите съобщение „Request Denied“ при опит за достъп до страницата https://www.tumblr.com/liked/by/потребителско_име.
Много теми не предлагат джаджа за показване на харесаните постове. Ако темата я няма и потребителят не е включил споделяне, единственият начин да разберете какво е харесал е да забележите името му в бележките под отделна публикация.
Тъмбърл не предлага вграден инструмент за масово прехвърляне на всички публикации от един акаунт към друг. Въпреки това можете да използвате вторични блогове, да ре‑блогвате съдържание или да копирате постове ръчно. Ако желаете да преместите стари публикации към нова сметка, следвайте един от описан
В зависимост от вида съдържание, което публикувате, и от избраната тема, стандартната настройка за брой публикации на началната страница на вашия Tumblr блог може да не е подходяща. Ако публикациите ви са кратки, страничната лента с множество елементи може да надмине основния текст, което налага уве