whycomputer.com >> Интернет познания >  >> Софтуер

Как да заменя изтеклия антивирусен софтуер?

Повечето антивирусни програми, включително безплатни програми, изискват абонамент за лиценз, за ​​да останат актуални. Много от тези програми продължават да работят след изтичане на лиценза ви, но без лиценз, те няма да ви защитят от новосъздадени вируси, които се появяват с тревожна скорост. За да сте в безопасност, имате две възможности: да подновите абонамента си или да преминете към нова програма.

Внимавайте за фалшиви антивирусни съобщения
Преди да направите нещо друго, уверете се, че анти -вирусната програма, която ви предупреждава за изтичане на срока, е всъщност истинска антивирусна програма. Обикновената измама използва злонамерен софтуер (злонамерен софтуер), който се маскира като антивирусна програма. Измамната програма ви предупреждава за предполагаеми заплахи на вашия компютър, но изисква от вас да платите или инсталирате нова програма, за да решите проблема. Тези предупреждения са пълни измислици и най-добре се решават от скенер за злонамерен софтуер, като например [Microsoft Safety Scanner] (https://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspx), [Malwarebytes] (https: /www.malwarebytes.org/) или [SUPERAntiSpyware] (https://www.superantispyware.com/). Тези скенери не са алтернативи на антивирусния софтуер, но работят добре заедно с него. Ако не сте сигурни дали търсите реална антивирусна програма, потърсете нейното име онлайн - ако програмата е фалшива, ще намерите информация за измамата, а не професионален магазин за софтуера.

Подновяване на лиценз
Ако ви харесва антивирусната програма, която имате, не е необходимо да я подменяте, когато изтече абонаментът ви. Повечето антивирусни програми включват връзка за подновяване директно върху известието, което ви предупреждава за изтичането на срока. Ако вече сте затворили съобщението, поставете отметка в програмата - щракнете двукратно върху нейната икона в лентата на задачите на Windows. Безплатни програми, като Avast Free Antivirus, изискват от вас да предоставите само вашето име и имейл, за да се регистрирате за още една година актуализации, докато платеният софтуер изисква платен абонамент.

Деинсталирайте стария си антивирус
искате да замените антивирусната си програма, първо трябва да премахнете старата програма, тъй като наличието на две антивирусни програми може [да причини неизправности] (https://blogs.microsoft.com/cybertrust/2013/01/22) /трябва да-е-потребителна по-малко от една антивирусна програма-/). [Обикновеният метод за деинсталиране на програма] (https://www.ehow.com/how_5343237_remove-unwanted-programs-computer.html) чрез контролния панел „Програми и функции“ обикновено работи, но антивирусният софтуер понякога оставя зад себе си компоненти, които пречи на новата ви програма. Много антивирусни производители предоставят инструменти за премахване, за да помогнат напълно да деинсталират програмите си. Ако срещнете проблеми с обикновения метод, използвайте инструмента за премахване на старата ви програма, като например [Avast] (https://www.avast.com/uninstall-utility), [AVG] (http: //www. avg.com/us-en/utilities), [Norton] (https://support.norton.com/sp/en/us/home/current/solutions/kb20080710133834EN_EndUserProfile_en_us) или [McAfee] (https: //service. mcafee.com/FAQDocument.aspx?id=TS101331). За други, потърсете уебсайта на производителя или проверете списъка в Ресурси.

Изберете нов антивирусен софтуер
Няколко антивирусни програми се продават в магазините, но за повече опции погледнете онлайн. Безплатни опции, включително [Avast] (https://www.avast.com/index), [Avira] (https://www.avira.com/en/avira-free-antivirus) и [AVG] (http: //free.avg.com/us-en/homepage), осигуряват адекватна защита за повечето хора. Ако предпочитате допълнителните функции на платен продукт - много от тях предлагат защита срещу злонамерен софтуер и спам - надеждният избор включва платени версии на тези три програми, както и [Norton] (https://us.norton.com/) и [ ,null,null,3],Kaspersky] (https://usa.kaspersky.com/products-services/home-computer-security/anti-virus/). За повече опции проверете [класацията от AV-TEST] (https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/), независима организация за тестване.

Windows Defender
Ако имате Windows 8 или по-нова версия, имате допълнителна опция за безплатна защита от вируси: Windows Defender. Защитникът идва с Windows, но няма да работи, ако имате инсталирана друга антивирусна програма. За да достигнете до неговите настройки и да го включите, потърсете ** Windows Defender ** на началния екран след премахване на старата програма. За съжаление, Defender има лоша репутация. От [февруари 2015 г.] (https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows-windows-8/february-2015/microsoft-windows-defender-4.6-150671/), AV-TEST даде защитна оценка на 0 от 6 поради защитата срещу вируси. Включването на Defender е по-добре, отколкото без защита, но е по-добре с друг избор. Програмата Windows 7 и Vista, наречена Windows Defender, не е пълна антивирусна програма. Антивирусният софтуер на Microsoft за тези системи се нарича [Windows Security Essentials] (https://windows.microsoft.com/en-us/windows/security-essentials-download).

URL:https://bg.whycomputer.com/soft/100200191.html

Софтуер
  • Как да предотвратите компютъра Crash

    Виждате синия екран на смъртта и искате да плачете, знаейки работата, свързана с фиксирането на компютъра. Вместо да се изправяте пред ремонт на компютъра, дръжте компютъра си работещ, като избягвате често срещани проблеми, които могат да причинят срив и изгаряне. Предотвратяването на срив на компют

  • Как да инсталирате BoardMaker

    BoardMaker е софтуерно приложение за преподаватели, които да създават интерактивни инструменти за класната стая. Софтуерът позволява на учителите да правят езикови инструменти за малки деца и да използват символика, звуци и гласове, за да помогнат на учениците да научат реч и четене. Инсталирането н

Интернет познания © https://bg.whycomputer.com