whycomputer.com >> Интернет познания >  >> Софтуер

Плюсове и минуси на Microsoft Office Professional

Microsoft Office Professional е софтуер, създаден от Microsoft за създаване на документи, електронни таблици, презентации, проекти и бази данни за настолни издания, както и за управление на електронна поща. Докато предишните версии на пакета включваха само Word, Excel, PowerPoint и Outlook, Professional Suite включва екстри като Publisher, Access, Infopath и Sharepoint. Въпреки всички тези отлични програми, все още има някои недостатъци в софтуера.

Pro: Ефективност
С добавянето на други програми в Office Professional, вашите документи ще бъдат по-организирани от всякога. PowerPoint, OneNote, Word, Excel и Publisher предлагат повече шаблони от всякога, за да ви помогнат да останете организирани и да създавате презентации или документи, които изглеждат професионално и чисто. Excel дори предлага функция за бюджета, която ви помага да следите бюджета си и общите разходи, без да се притеснявате от предишните версии. Access предлага модели за проследяване на бизнеса, за да следи всеки проект, който предприемате в личния си бизнес. защото Microsoft заменя менюто „Файл“, което обикновено се намира в горния ляв ъгъл с логото на Microsoft. Office Professional 2010 възстановява менюто "Файл", за да елиминира объркването, но използва и лентата, а не менюто, така че отнема време да научите кои функции са в коя група. Автоматичното форматиране е друг проблем, който може да бъде разочароващ. Вместо типичния шрифт Times New Roman и 12 точки, Office Professional ръчно задава документи на различен шрифт и размер.

Pro: Свързване
Outlook ви помага да поддържате контакти с други имейл услуги, като Gmail, Yahoo и Hotmail подредени и свързани с профила ви. Можете бързо и лесно да изпращате по електронна поща документи от Outlook 2010 до бизнес клиенти, клиенти, приятели и семейство. Office Professional 2010 предлага и приложения за iPod touch, iPad, iPhone, Blackberry и други мобилни устройства. Те ви позволяват да продължите работата си, дори ако не можете да се намирате близо до домашния си компютър.

Con: Stability
Според PC Magazine, Office Professional 2010 изпита някои сривове по време на тестването, което може да предизвика въпроси като дълголетие и издръжливост. Обичайните клавишни комбинации - като "Alt + F", която открива последните документи и ви позволява да ги отваряте по-лесно - не работят, без да активирате пряк път в отворената програма. Въпреки че клавишните комбинации може да не изглеждат много важни, хората, които печатат и споделят документи, често могат да искат тази функция да извлича наскоро съхранени документи. Въпреки че интерфейсът на Office 2010 предлага още няколко функции, изглежда, че липсват някои основни възможности.

URL:https://bg.whycomputer.com/soft/100206685.html

Софтуер
  • Как да деинсталирате Microsoft Office Groove

    Microsoft Office Groove е софтуерна програма за сътрудничество, която работи заедно с продуктите на Microsoft Office или като самостоятелна програма. Groove създава съвместни работни станции, файлове и инструменти на мрежов сървър, където колегите имат достъп до същите проектни документи. Има два на

  • Как да инсталирате Microsoft Office XP Professional

    Издаден през 2002 г., Microsoft Office XP Professional (наричан още Office 2002) е софтуерен пакет, съдържащ популярни програми за производителност на Microsoft. Office XP Professional предлага Word, Excel, Outlook, PowerPoint и Access. Преди да можете да използвате някоя от програмите в Microsoft O

Интернет познания © https://bg.whycomputer.com