whycomputer.com >> Интернет познания >  >> мрежа

Как да спрете Bluetooth Hacking

Bluetooth е форма на свързване, която позволява на устройствата да се свързват един с друг. Компютрите и мобилните телефони са най-честите устройства, които използват Bluetooth. Този тип безжична връзка може да изложи вашето устройство на риск, ако не го използвате внимателно; има някои мерки за безопасност, които можете да предприемете, за да защитите устройството си.

Стъпка 1
Достъп до настройките за [Bluetooth] (https://itstillworks.com/13579495/what-is-bluetooth)

Стъпка 2
Изключете Bluetooth след употреба. Ако Bluetooth е изключен, никой не може да се свърже с вас.

Стъпка 3
Настройте видимостта на устройството на "Изключено". Това ще попречи на други устройства да виждат вашето Bluetooth име.
Използвайте защитен код при всяко сдвояване с друго Bluetooth устройство. Ако другото устройство не знае кода за защита, то няма да получи достъп до устройството ви.

Предупреждение

  • Не приемайте неочаквани заявки за Bluetooth.


    URL:https://bg.whycomputer.com/Network/100203782.html

  • мрежа
    • Как да промените Bluetooth Passkey

      Bluetooth ви позволява да сдвоите устройства за изпращане на данни и търсене на информация. Когато свързвате две устройства, Bluetooth изисква ключ за достъп, който е код, който трябва да бъде въведен в двете устройства, които са сдвоени. Това позволява на потребителите да прехвърлят данни към предн

    • Как да инсталирате Bluetooth устройство за лаптоп HP

      Компютърът на HP, който работи с операционната система Microsoft Windows, може да се свърже с Bluetooth устройство, като например мобилен телефон или Bluetooth слушалка. Компютърът на HP може да се достави с вече инсталиран Bluetooth адаптер или можете да закупите отделен USB Bluetooth адаптер. Може

    Интернет познания © https://bg.whycomputer.com